Services
Page 2
le domaine en anglais
vin anglais
armagnac anglais
Page 1
Page 2
le domaine en anglais
vin anglais
armagnac anglais
Page 1

  Domaine  Séailles in Armagnac

The wines organic production certified A.B. by Ecocert France S.A.S.

White and red wines are made in a wine storehouse using the very latest pressing and temperature management techniques. It has an original harvesting technique which helps to provide an incredibly short circuit between the harvesting (which usually takes place at night) and the steeping of the grapes. The fermenting cellar is essentially made up of uncovered concrete vats for red wine, and stainless steel tank for white wine.

                Our wines break down into two ranges of IGP Côtes de Gascogne:

  

TECHNICAL

SPECIFICATIONS


Vin de France

Alcool : 13°

Cépage :            Merlot

Les vins :

Ils sont sélectionnés chez des vignerons certifiés bio.

Afin de conserver notre typicité et de rendre le vin unique,

20% de l’assemblage provient du domaine Séailles.

 Nous assemblons, élevons et embouteillons le vin dans  nos locaux.

Conseil de dégustation :

Les notes fruités, une bouche ronde et

 peu tannique, font du cubik un vin facile à boire.

Il est préférable de le consommer légèrement  Frais. Ainsi, il permet d’accompagner les repas légers

 Les repas d’été et les apéritifs.

Servir à environ 15°, ne pas hésiter à le

 rafraichir légèrement par temps chaud. 


Conservation :

En cave au frais, entre 2 et 3 ans.


  

TECHNICAL

SPECIFICATIONS


I.G.P COTES DE GASCOGNE


MERLOT

CABERNET SAUVIGNON

CABERNET FRANC


Alcohol : 13,5°


Cépages :

Merlot 25 %

Cabernet Sauvignon 25 %

Cabernet Franc 50 %


Vinification :

Pressed and de-stemmed harvest.

Maceration between 8 and 12 days.

Different cépages are vinified separately.

Elevage in unlined concrete tanks of a capacity of 50 hectos.

Blending is done after 4 to 6 months elevage.

Slight filtering when racked.

  

Tasting recommendations :

A pronounced perception of red fruit on an  extremely intense tannic base keeping nevertheless a great aromatic freshness, makes this a wine that can accompany most red grilled meats as well as cold pork meats and in particular fresh goat’s cheeses.

Serve at about 16°, do not hesitate to cool slightly in hot weather.

 

Stocking:

In a cool cellar, aging between 3 and 5 years.

  


TECHNICAL

SPECIFICATIONS


I.G.P COTES DE GASCOGNE


SAUVIGNON

Alcohol : 12,5°


Cépages :

Sauvignon :

   White 50 %

   Grey   50 %

 

Vinification :

De-stemmed harvest.

Pellicular maceration between 6 and 8 hours.

Elevage in stainless steel tanks on fine deposits.

The wines are assembled in winter.

Light  sulfitage.

Slight filtering when racked.

 

Tasting recommendations :

This light, dry and aromatic wine gives a perception of flowery citrus scents.

It can be drunk as an apéritif but also with shellfish, seafood and white meats.

Its very light rate of sulfite gives it a very pleasant freshness which makes it very digestible.

Serve cool but not chilled.

 

Stocking:

In a cool cellar, aging between 2 and 3 years.

 

TECHNICAL

SPECIFICATIONS


I.G.P. COTES DE GASCOGNE


CABERNET SAUVIGNON


Alcohol : 14°


Cépages :

Cabernet Sauvignon 100%


Vinification :

Pressed and de-stemmed harvest.

Maceration around 20 days.

Winemaking only in concrete tanks.

Aging in oak barrels for 12 months then refining in concrete tanks between 2 and 3 months.

Slight filtering when racked.


Tasting recommendations :

Corpulent wine and high power with a tone of candied red fruit flavors and roasting.

Fits on most grilled red meats but also on the game and meat sauce.

Serve between 16° and 18°.


Stocking :

In a cool cellar, aging minimum 5 years

  

TECHNICAL

SPECIFICATIONS


Vin de France

Alcool : 12.5°

Cépages :               Ugni Blanc 60%     

 Sauvignon Blanc 40%

Les vins :

Ils sont sélectionnés chez des vignerons certifiés bio.

Afin de conserver notre typicité et de rendre le vin unique,

20% de l’assemblage provient du domaine Séailles.

 Nous assemblons, élevons et embouteillons le vin dans

 nos locaux.

Conseil de dégustation :

Ce vin léger, sec et aromatique donne une

 perception d’arômes de citron.

L’Ugni blanc apporte une belle acidité en bouche.

Son très faible taux de sulfitage lui confère une fraicheur  très agréable qui le rend très digeste.

Servir frais mais pas glacé.

Conservation :

En cave au frais





  

TECHNICAL

SPECIFICATIONS


I.G.P. COTES DE GASCOGNE


GROS MANSENG

PETIT MANSENG


Alcohol : 13,5°


Cépages :

Gros Manseng 80%

Petit Manseng 20%

                                

Vinification :

De-stemmed harvest and pressed.


Winemaking only in concrete tanks.

Aging for 6 months on light lees.


Slight filtering when bottling.


Tasting recommendations :


 This sweet and aromatic wine give a nose of pineapple Victoria.


 It's drinking young for aperitive also on foie gras and cheese like Roquefort.


Serve cold but not chilled.


Stocking :

In a cool cellar, aging between 2 and 3 years


                        

  

A nose of fresh fruit with cherry and raspberry and as an orange peel. The palate is fine and melting, always on the fruit, velvety tannins. With roasted lemon fowl.

A discreet but frank nose. A little lemon, notes of angelica, fennel and graphite. The mouth is fresh, smooth with an acidulous finish. For sardines with bacon.

Black fruit, like a blackberry jelly and spices like paprika. The mouth surprised by its tenderness, at the same time vegetable and melting, of the tannins felted. Still young but good for a cheek of beef with paprika.

The wines organic production certified A.B. by Ecocert France S.A.S.

  

Depuis janvier 2018, LA PETITE GASCOGNE DISTRIBUTION a été créée pour sélectionner des vins bio afin d'enrichir la gamme de produits et de répondre à la demande toujours croissante.

Les vins sont sélectionnés par l'oenologue chez des vignerons certifiés BIO.

L'assemblage et la mise en bouteille se font au domaine.


TECHNICAL SPECIFICATIONS

 Vin de France

Alcohol : 12.5°

Grape variety :     Merlot 50%

 Cinsaut 50%

Les vins :

Ils sont sélectionnés chez des vignerons certifiés bio.

 Nous assemblons, élevons et embouteillons le vin dans  nos locaux.

Conseil de dégustation :

Ce vin léger, sec et aromatique donne une  perception d’arômes de fruits rouges.

Son très faible taux de sulfitage lui confère une fraicheur  très agréable qui le rend très digeste.

Servir frais mais pas glacé.

Conservation :

En cave au frais